Prima rețetă asiatică, mâncată în restaurant, care mi s-a părut ciudată rău a fost orez cu ou în el. De ce ai pune ou în orez, când oricum îl combini cu nu știu câte feluri de carne? Zilele trecute am înțeles că, făcut acasă, este o modalitate de a mânca resturile de orez rămase neconsumate, în care amesteci cea mai rapidă proteină, mai pui o frunză de varză/salată sau niște ceapă verde tocată și voila, ai rezolvat o masă.
Cea mai bună rețetă este cea de pachețele de primăvară, din păcate la fastfood-uri sunt pachețelele fără prea multă primăvară în ele (LOL), cele congelate sunt oribile, așa că ori ți le faci acasă, ori găsești un bucătar răbdător. 🙂
Dacă totul este ok, pachețele de toamnă, nu primăvară vor fi în sesiunea din această lună a Cookingbookclub Dezastru în bucătărie. 😛 Și ce mai găsim ca inspirație prin meniuri și cărți asiatice. 😀 Nu mai fac prea multe planuri, de răsfoit douăjde’ cărți, că anul ăsta teoria și practica nu prea s-au întâlnit. :)))) Oricum sunt mulți autori pasionați de mâncarea asiatică, nu ar trebui să fie greu de găsit rețete de încercat.
Spor la distrus rețete! Dacă găsiți ceva fain, spuneți-mi și mie, nu țineți doar pentru voi! 😛
—
#cookingbookclub #newoldtrendygold pentru că anul acesta experimentăm cu rețete noi, vechi, la modă sau cu rețete fără de care bucătăria așa cum o știm astăzi nu ar exista.
Intră și tu în gașca #dezastruinbucatarie, pe facebook, instagram sau pinterest.
Citește toate articolele #cookingbookclub aici. Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. Și dacă ești pasionat de #prăjitorturișicafea, apasă aici. Nu uita că să previi este mai ușor decât să tratezi și că nu poți arde rețete cu succes dacă nu știi prim ajutor în bucătărie – citește aici mai mult. Și dacă vrei să afli mai multe despre gătit, uite aici un curs rapid de bucătărit.