No și, ce este atât de polonez în supa de pui? Foile de dafin și mărarul. 😀
Toate supele de pui se fac similar, indiferent de cultură. Puiul se fierbe laolaltă cu rădăcinoasele, după care zeama se strecoară și se servește ca atare, cu legume și/sau carne și cu tăiței. Condimentele sunt clasice, sare și piper. Sau ceva picant, ca de exemplu ardei iute sau ghimbir, dacă vrei să-ți pună sângele în mișcare.
De data aceasta, avem varianta poloneză, care are gust de piftele cu sos. :)))
Am folosit o pulpă întreagă, cu tot cu piele, pe care am pus-o la fiert într-o oală cu apă rece. Când a început să fiarbă, la foc mic, am spumat-o de mai multe ori, după care am condimentat-o cu puțină sare și piper boabe și am adăugat legumele: o ceapă întreagă, un morcov mare, tăiat bucăți, două fire de apio, niște tulpini de pătrunjel verde și mărar. Am mai pus două frunze de dafin, recoltate de Chef din producția lui de pe balcon.
Mai puteți pune țelină, păstârnac, pătrunjel rădăcină, praz. Și niște varză de Savoy – habar n-am cine este ea, dar arată a varză, doar mai creață. Ienibahar și cuișoare. Eu am sărit peste, că am gătit cu ce era disponibil prin frigider și cămară. Și nici nu eram prea dornică de experimente dezastruoase. 😀
Am mai completat o dată cu apă fiartă, că vroiam și zeamă în supă. :)))
Când au fiert carnea și legumele, am strecurat zeama.
În farfurie, am porționat morcov și carne, după care am pus zeama de supă și am decorat cu niște frunze de pătrunjel și mărar.
Nu este rea, este interesantă de la mărar (pe care eu îl pun doar în mazăre scăzută și asta o dată la zece ani. :))) ). Poate mai facem. Sau poate rămânem la ce știm. Sau…
De inspirație din From a Polish Country House Kitchen, a lui Anne Applebaum.
Dar trebuie să recunoașteți că arată ca în revistă! 😀 😛 😀
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.