Ep. 330 – salată de dovlecei cruzi

Pentru această salată aveți nevoie de dovlecei proaspeți, cât mai cruzi și de o mandolină, răzătoare sau un aparat de decojit cartofi. Sau un cuțit bine ascuțit și multă îndemânare în bucătărie. Ceea ce nu este cazul. :)))

Dovleceii se spală bine de tot. Eu i-am preferat fără coajă, așa că i-am curățat de aceasta și am tăiat cotorul. După care se feliază pe lung, în fâșii subțiri. Rezultatul se pune într-un castron și se stropește cu multă zeamă de lămâie, după care se lasă vreo câteva minute.

Înainte de a se servi, se condimentează cu sare și piper și se decorează cu bucățele mici de ardei iute (verde, roșu) și cu busuioc proaspăt.

Este genul de salată pe care o combini cu alte feluri de mâncare, ca antreu sau fel principal. Vegan și chiar bio, dacă ai cules legumele cu mâna ta. 😀

Prietena mea ne-a făcut această salată într-o zi călduroasă de vară și s-a dovedit a fi o idee excelentă de reprodus acasă.

Rețeta este de la Jamie Oliver, care folosește dovlecei de culori diferite (verzi, galbeni), cu tot cu coajă și îi condimentează cu pudră de muștar și o vinegretă cu lămâie și ulei de măsline.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.