Autoritățile din Bihor au scos la un moment dat o broșură cu rețete locale, care a intrat pe lista de încercat a Dezastrelor din bucătărie. Până la plăcinte și gulaș, astăzi avem cea mai rapidă rețetă, o supă locală de roșii sau zamă de părădici. Cu puțin rântaș.
Dacă aveți bulion de la neamurile din zonă, atunci supa o faceți în câteva minute. 😀 Dacă nu, căutați neamuri. Sau bulion. :))))
Ni se recomandă să începem prin a face rântaș, din ceapă tocată și făină, prăjite în ulei. Eu am pus o ceapă mică și o lingură de făină, le-am lăsat câteva minute la prăjit, după care am adăugat apă și bulion, în cantități aproximativ egale, adică câte un litru sau roșii tocate mărunt, un kilogram. No bine, accentul este pe aproximativ și pe ochiometric și mai mult ca sigur la mine a fost un litru și un pic cu totul. :))
După care lași să fiarbă la foc mic.
Când roșiile și/sau ceapa sunt fierte, adaugi o mână de orez sau tăiței, ca să fie mai groasă supa. LOL. De parcă nu ar fi fost deja, de la rântaș.
La final potrivești de sare și pui verdeață. Adică pătrunjel verde.
Noi suntem din Ardeal, dar nu gătim cu rântaș acasă. În plus, supa, de roșii sau altceva, dacă nu este supă-cremă, atunci trebuie să fie lichidă. Că altfel nu este supă.
În cazul de față a ieșit un dezastru interesant, deși cred că ar fi trebuit să las făina să se ardă mai tare. :))))
N-aș mai repeta în cincinalul ăsta, decât pentru musafiri. Dar nu a fost cea mai proastă rețetă încercată. 🙂
Dacă vreți să gătiți acasă o mâncare cu gust de Bihor, uite aici broșura.
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.