Ep. special [sosuri] – sfânta treime a sosurilor

Ceapă. Roșie, în cazul de față. Cu suratele ei, albe, verzi și praz. 😀 Orice bulion încălzit capătă alt gust dacă înainte de a-l pune în cratiță caramelizezi niște ceapă tocată.

Usturoi. Dacă nu ai ceapă, măcar un cățel de usturoi. Dacă ai ceapă și usturoi, deja ești la avansați. Dacă nu ai de niciunele, este cazul să mergi la piață.

Ardei iute. Începutul este mai greu. Și pofta vine mâncând. O dată pe săptămână, musai. :)))

Cele trei ingrediente sunt nelipsite de la mine din bucătărie. Bineînțeles că nu gătesc cu toate, tot timpul, dar împreună cu ulei, lămâi și roșii, plus un raft de condimente, am o varietate extrem de mare de rețete pe care le pot încerca.

Data viitoare când sunteți tentați să cumpărați un sos gata făcut de pe raft, uitați-vă la ingredientele principale și încercați să-l faceți acasă. Sigur nu va ieși dezastru!

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *