Ep. 324 – fenicul la cuptor, cu capere și măsline

Un fenicul spălat, fără cotor, tăiat în jumătate. L-am pus în tava de jena cu niște măsline verzi (în loc de negre), capere și o conservă de roșii în sos (în loc de roșii proaspete). Sare/vegeta, piper, busuioc/cimbru. Niște apă sau supă. La cuptor, la foc potrivit, până se înmoaie. S-ar putea să mai necesite niște apă pe parcurs.

De consumat ca atare sau pe post de garnitură.

Dezastru vegan, colorat și gustos.

În rețeta originală, feniculul se călea separat, după care făceai sosul din restul de ingrediente, care mai conținea și usturoi, zahăr și verjuice (un suc din struguri necopți) și apoi le combinai pe cele două. La final era servit cu ricotta deasupra și un strop de ulei de măsline și zeamă de lămâie.

Eu am fost mulțumită și cu varianta mea, care a ieșit un dezastru mai mult decât acceptabil. 😀

Rețeta este adaptată din Ottolenghi, Plenty More.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *