Ep. 321 – ciorbă cu gălușoare… pardon, ce??!!

Perișoare plus găluști fac gălușoare (că periluști a picat la vot). LOL. 😛

Ca un dezastru autentic ce sunt, uneori experimentez mai mult decât ar trebui. De nevoie, nu neapărat din intenție. :)))

De data aceasta am avut niște carne tocată de pui și m-am decis să fac o ciorbă cu carne. Acum ce poți să faci din carne tocată? Faci perișoare. Doar că folosind o cantitate mică de carne – vreo 200 de grame, peste care am turnat un ou și niște pătrunjel tocat, amestecul rezultat a fost cam lichid. Drept urmare am turnat în el… griș. După ochi. Așa că la final am avut, jumătate perișoare, jumătate găluști. Gălușoare. 😀

Zeama este clasică, cu ceapă, morcov, păstârnac sau țelină, niște resturi de apio și o mână de mazăre congelată. Legumele curățate, spălate, tocate, condimentate cu sare și piper și călite cu puțin ulei de floarea soarelui, turnată apoi apă rece, lăsate să dea în câteva clocote, după care am pus gălușoarele cu lingurița și am lăsat să fiarbă la foc mic până când carnea a fost fiartă.

La final am turnat niște bulion, oțet de la tarhon și am pus niște tarhon murat (daaa, sunt într-o fază de terminat borcanul din 2018) și pătrunjel proaspăt tocat.

Rezultatul a fost mai mult decât comestibil și mi-a acoperit jumătate de săptămână. Dar nu știu dacă aș vrea să mai fac și a doua oară. :))))

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *