Ep. special [familiadezastru] – vișinată

Vișinată. Pentru că avem nevoie de vișine la salamul de biscuiți, că altfel nu are niciun gust. LOL. :)))))

Cea mai bună vișinată este cea făcută acasă. Toată lumea știe asta. 🙂 Procesul nu este foarte complicat și rezultatul – eco, bio șamd ține fix până la producția din anul următor. Win-win.

Într-un bidon reciclat de apă de 5 kg, turnăm vișine cu sâmburi, spălate și curățate de codițe și frunze. Cam jumătate de bidon. Cealaltă jumătate va fi zahăr tos. Puteți începe cu 5 kilograme de fructe și ce rămâne folosiți la tarte, prăjituri cu fructe și/sau dulceață.

Bidonul cu fructe se lasă pentru câteva zile, până se topește zahărul și se face sirop. Pui capacul deasupra, dar nu îl închizi.

Când avem sirop, turnăm deasupra alcool de 96 de grade, diluat cu votcă, până se umple damingeana, 1 kg alcool și restul votcă sau țuică, în funcție de câtă tărie vrei în vișinată.

Și se lasă la macerat.

După câteva săptămâni, zeama devine vișinată, de consumat ca digestiv. Iar vișinele ajung în salam de biscuiți sau în bombe.

Bineînțeles că știți clasicul “atunci când consumați alcool, chiar și în prăjituri, nu vă suiți la volan”. 🙂

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *