Dacă luna trecută am frunzărit cărți clasice de rețete autohtone și am sfârșit gătind rețete din copilărie, luna aceasta trecem la găsit și experimentat cu rețete clasice internaționale.
Știți cum era odinioară la restaurant, aveai de ales între bucătărie românească sau cea internațională. Deși, nu știu cum, toate restaurantele miroseau a ciorbă cu varză. :)))
No bine și ce să citim? Escoffier este mai degrabă despre metode, Larousse Gastronomique ar fi enciclopedia rețetelor de bază. Franțuzești, bien sur.
Dacă nu vă satisface sau vi se pare muuult prea complicat (și plin de unt 😛 ), atunci o altă variantă sunt rețetele care imită clasicele rețete de fast-food. Tot internaționale. Și rapide. :))) Search pe google sau youtube, că va fi cel mai rapid. Nu sunt cărți, dar sunt tot de citit.
Practic, luna aceasta, intrați într-un restaurant, fizic sau virtual, frunzăriți meniul de internațional și vedeți ce vi se potrivește. Bugetului și frigiderului. Și încercați să gătiți în bucătăria de acasă. Fără să o distrugeți prea tare. 🙂
Rețetele mele vin luna viitoare. La un moment dat. 🙂
—
#cookingbookclub #newoldtrendygold pentru că anul acesta experimentăm.
Intră și tu în gașca #dezastruinbucatarie, pe facebook, instagram sau pinterest.
Citește toate articolele #cookingbookclub aici. Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. Și dacă ești pasionat de #prăjitorturișicafea, apasă aici. Nu uita că să previi este mai ușor decât să tratezi și că nu poți arde rețete cu succes dacă nu știi prim ajutor în bucătărie – citește aici mai mult. Și dacă vrei să afli mai multe despre gătit, uite aici un curs rapid de bucătărit.