Ep. special [dezastrumajor] – spaghetti all’assassina

Sau cum să-ți asasinezi papilele gustative cu niște spaghetti italiene din Bari, arse, crocante și încinse (“all’assassina must be burnt, crispy and fiery”). 😀

Diferența față de spaghetele normale cu sos este că aici nu fierbem pastele înainte. Da, ați citit bine! Practic ardem pastele, după care le înecăm în sos, doar-doar or fi comestibile la final. :))) Cam ca la risotto, doar că fără orez.

Dacă aș fi făcut eu așa ceva pe acasă, din varii motive, ar fi sunat a dezastru major – pisiroz iar ai ars bucătăria? 😀 Dar pentru că Stanley Tucci a încercat rețeta la el în documentar, se cheamă că facem experimente gastronomice din cultura italiană. 😛

O mână de spaghetti se aruncă în tigaie, în ulei de măsline, cu niște căței de usturoi și chilli, se întorc pe toate părțile, după care se completează cu sos de roșii și apă, puțin câte puțin. Prin acest proces, se fierbo-prăjesc, la foc mediu.

Creat în anii 60 de un bucătar italian, spaghetti all’assassina și-ar fi primit denumirea de la clienți, când i-au urat acestuia de bine, întrebând-l dacă vrea să-i omoare, că probabil erau prea picante.

No bine, eu n-am asasinat pastele, ci tigaia mea de ceramică. 😀 După ce am citit rețeta, am înlocuit spaghetti cu niște tăiței chinezești expirați din cămară, pe principiul că ăștia se fierb mai repede, chiar dacă nu au foarte multă apă. Și dacă îi ard, nu o să plâng. Nu i-am carbonizat, pentru că am tot pus apă, dar sosul s-a uscat pe tigaie. Dar măcar a ieșit iute! Și am pierdut și destul de mult timp cu tot procesul.

O dată în viață, asasinăm orice rețetă. :))) Dar niște paste clasice, fierte cum trebuie separat și combinate cu un sos picant, sunt o idee mult mai bună, rapidă și comestibilă. 🙂

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *