Ep. 312 – plăcintă cu brânză și legume verzi

În varianta originală, de pe BBC Food, este o plăcintă cu verdețuri de primăvară, printre care kale sau salată verde și cu feta.

În varianta adaptată, este cu broccoli. Că de fapt trebuia să gătesc ceva, care să nu fie paste. Așa că a sfârșit plăcintă. Și nu a fost deloc dezastru! :)))))

Mai întâi de toate pregătim legumele. Într-o tigaie călim cu puțin ulei jumătate de ceapă albă, vreo 2-3 căței de usturoi, un morcov, o tulpină de apio. Bineînțeles că legumele sunt curățate, spălate și tocate mărunt. Când morcovii sunt moi, adăugăm doi pumni de broccoli gata fiert și tocat mărunt. Și acum vine partea cea mai interesantă: condimentăm cu sare, piper, mentă și coajă rasă de lămâie bio.

Într-o tavă de jena, am pus vreo 3 foi de plăcintă, unse cu ulei între ele, deasupra legumele, am acoperit cu un strat de telemea de vacă rasă și apoi am închis plăcinta cu foile de plăcintă. Deasupra am turnat niște susan.

În cuptor, la foc potrivit, maxim jumătate de oră. Pentru că am făcut cantitate mai mică (4 porții mici), era cât pe ce să ard foile de plăcintă. :)))

Are un gust interesant, de la combinația de legume-telemea și condimente, merită repetată. 🙂

La genul ăsta de plăcinte, umplutura are și ouă, să o lege, plus brânza este amestecată cu legumele, după ce acestea sunt reci. Dar făcând o cantitate mică a fost ok și așa, nu s-a dezintegrat când am tăiat-o.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *