No bine, de fapt la noi s-ar chema ouă jumări cu dovleac, dar ori salată, ori omletă, tot un dezastru. Și tot două ingrediente sunt implicate. 🙂
Mai întâi pregătim zucchini sau dovleac, deși primul nu se distruge așa tare la gătit. Îl tăiem fâșiuțe lungi, subțiri, cu un cuțit ascuțit sau cu răzătoarea de cartofi. Grijă la degete! După care lăsăm leguma la scurs, într-o sită.
Într-un castron amestecăm unul sau mai multe ouă, în funcție de numărul de porții pe care le pregătim. Socotim unul-două ouă de porție. Potrivim de sare și piper.
În tigaie, în puțin ulei încins punem un cățel de usturoi tocat, apoi adăugăm zucchini și îl călim rapid, după care adăugăm ouăle și amestecăm în continuu, astfel încât să avem ouă jumări și nu omletă. Condimentăm extra cu chimen și paprika iute.
Porționăm în farfurii și decorăm cu pătrunjel verde. În poza de față, vi-l imaginați, că am uitat de el. :)))
Proteine și legume, papa bun. Merge și de cură de slăbit. 😛
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.