În pană de idei fiind, am ales să desfac o cutie de năut și o să transform într-o salată rapidă, cu niște verdeață și un fir de ceapă verde, cumpărate din piață.
Pentru acest dezastru super rapid aveți nevoie de o conservă de năut gata fiert, două legături de pătrunjel verde și mărar, o legătură de ceapă verde și unu-două fire de apio; sare, piper, zeama de la o lămâie și maioneză.
Într-un castron turnați năutul scurs de zeamă și clătit, verdețurile tocate mărunt, apio tăiat cuburi și ceapa verde tăiată felii subțiri, apoi condimentați cu sare și piper și cu sosul pregătit din vreo două linguri de maioneză și zeama de la o lămâie.
Dacă ați nimerit proporțiile, iese o salată proteică, acrișoară și bună de mâncat cu o felie de pâine neagră lângă, maxim 2 porții.
Rețeta este inspirată din NYT Cooking, care mai adaugă în sos o linguriță de muștar de Dijon și niște iaurt grecesc. Puteți încerca și varianta aceasta. 🙂
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.