Am văzut rețeta în Food of Italy, cartea Claudiei Roden și mi s-a părut potrivită pentru toamnă-iarnă, pentru că este o ciorbă consistentă, proteică.
Într-o oală puneți la călit cu puțin ulei o ceapă tocată mărunt, un morcov dat pe răzătoarea mare sau tăiat bucăți mici și un pătrunjel/păstârnac/țelină sau un fir de apio, vedeți ce găsiți la magazin. Adăugați o mână de kaizer cuburi, un cățel de usturoi tăiat, condimentați cu sare și piper, apoi completați cu vreo 2-3 pahare de apă și lăsați să fiarbă la foc mic. Când legumele sunt aproape gata, turnați o conservă de fasole boabe albă, o lingură de pastă de tomate și câteva paste (penne).
Șmecheria este să nimeriți proporția de legume/paste și apă, astfel încât rezultatul să fie o ciorbă groasă, dar cu zeamă, pe care să o puteți mânca și a doua zi. Pastele absorb apă, de aici tendința de a se trasforma în tocană. 🙂
Ies 2-3 porții.
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.