No bine, rețeta era de supă de pui, cu turmeric, care îi dă o culoare galbenă și cu lămâi verzi uscate, adică negre, pe care nici măcar nu m-am chinuit să le caut prin magazine, că le-am înlocuit cu șumac. :))
În varianta mea, mai întâi am fiert două pulpe, cu apă și un praf de sare; le-am spumat, le-am lăsat la foc încet și când au fost fierte, le-am dezosat. Că erau și cu oase, și cu piele, și chiar cu grăsime. 😀
Într-o altă oală am călit un cățel de usturoi, o ceapă albă, un morcov și un păstârnac, toate curățate, spălate și tocate mărunt în niște ulei de floarea soarelui și am condimentat cu obișnuitele sare, piper și puțină vegeta. Am completat cu supa fiartă și strecurată și niște apă și am lăsat să fiarbă la foc mic.
Când legumele au fost aproape fierte am adăugat puțin orez basmati nefiert, jumătate de conservă de năut fiert și carnea dezosată, fiartă și ea. Am mai completat cu puțină apă, ca să iasă supă și nu tocană și am așteptat să fiarbă orezul. 🙂
La final am pus zeama de la o lămâie și un praf de șumac. Ar mai fi mers niște lămâie sau sare de lămâie, să iasă mai acră, dar a fost comestibilă și așa.
Pentru impresia artistică, ar fi trebuit să mai pun niște fâșii de coajă de lămâie bio, dar mi-a fost foame. Și lene. :))) Așa că am folosit busuioc lămâios. 🙂
Este o supă care se face repede și care are legume, proteine și carbohidrați. Plus vitamina C din lămâi. 😛
Rețeta este adaptată din One-Pot Mediterranean, a Samanthei Ferraro.
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.