Ep. special [franțuzesc] – palmieri

Palmieri, ochelari, urechi de elefant, feuille de palmier sau  cœur de France sunt cam același lucru, foietaj cu zahăr, un desert delicios și care se face extrem de repede, cu doar două ingrediente: foietaj și zahăr. 🙂

Prima oară când am încercat să fac, am ars cuptorul. La propriu. S-a stricat fix înainte să bag tava în el. :)) Având o foaie de aluat pregătită de copt, am zis să încerc alte variante. În tigaie, s-a ars; în cuptorul cu microunde, a început să scoată fum și s-a carbonizat direct. :))) Drept urmare am fost nevoită să fac rost de alt cuptor. 🙂

A doua oară, procesul a fost rapid, că deja știam ce am de făcut. 😀

Am presărat niște zahăr tos pe masă, am întins deasupra foaia de aluat foietaj (cea de aluat proaspăt de la Lidl), am mai pus niște zahăr deasupra și am întins ușor cu sucitorul. Am rulat aluatul din stânga și din dreapta până la mijloc, apoi l-am tăiat felii, nu foarte groase (pe wiki scrie 6 milimetri), pe care le-am pus în tavă, pe hârtie de copt, cu partea tăiată în sus. Practic ies niște mini foietaje.

Le-am copt la 200 de grade, adică foc mai tare, 8 minute pe o parte, după care le-am întors cu o spatulă și le-am mai lăsat tot așa pe partea cealaltă. Cam 15 minute în total.

Zahărul se topește și se caramelizează peste foietaj și rezultatul este crocant și dulce, excelent de consumat ca atare, direct din tavă sau cu ceva băutură caldă. Bonus, aveți liber la ars. :))))

Puteți experimenta și cu zahăr brun. Și dacă îi puneți și scorțișoară, nu mai este palmier, este arlette. 🙂

Un desert super rapid, simplu și excelent pentru acest Crăciun. 😀

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *