Sună franțuzesc, dar este dintr-o carte de rețete cu fructe, de peste ocean. Are un gust interesant, dulce de la pere, și sărat-afumat, de la bacon și cașcaval, și se face destul de repede, dacă ai un cuptor înțelegător. 😛
Cumpărați un aluat foietaj proaspăt și îl întindeți în tavă. Dacă este congelat, îl decongelați mai întâi, în frigider sau la temperatura camerei.
Pe aluat presărați mozzarella și cașcaval afumat, rupte cu mâna sau date pe răzătoare. Într-o tigaie căliți în puțin ulei o ceapă roșie, tăiată peștișori și o mână de cuburi de bacon, lăsați puțin să se răcească, apoi turnați în tavă, peste cașcaval. Dacă vreți o variantă mai fancy, stropiți baconul și cu niște vin alb și așteptați să se evapore, apoi răciți și folosiți. Deasupra veți pune feliile unei pere, tăiate fără mijlocul tare și cu sâmburi. Condimentați cu cimbru.
La cuptor, foc potrivit, 190 de grade, vreo 25 de minute.
Ca un dezastru autentic ce sunt, am reușit să o ard. Dar bine că n-am carbonizat-o! :)))) Au ieșit cam 2 porții, pentru că am folosit foietaj de la Lidl, care, de când cu inflația, este foarte subțire.
Merge de antreu, merge de cină și chiar de fițe și talente de sărbători. 😀
Inspirația este din Pulp: A Practical Guide to Cooking with Fruit, cartea Abrei Berens.
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.