Cookingbookclub 30/ rețetele Juliei Child

Cea mai simplă chestie pe care ați putea-o replica de la Julia Child ar fi omleta. Eu n-am făcut asta, pentru că omleta mea trebuie arsă față-verso, altfel nu e ok. :)) Motiv pentru care m-am băgat la distrus o rețetă cu pui, pentru că, de ce nu? 😀

Coq au vin.

O pulpă de pui, cu os, tăiată în două și curățată de piele. O ceapă tăiată peștișori și un morcov tăiat rondele – extra. Niște kaizer afumat cuburi. Puțin vin alb, deși trebuia roșu. Am sărit peste ciuperci. Roșii în bulion. Sare, piper, cimbru. Fără brandy. Fără pătrunjel verde și foi de dafin.

Friptura clasică de pui, la cuptor, cu puțin vin, dar pus de la început și fără usturoi.

Direct la cuptor, fără prăjit kaizerul și carnea în el. Altfel, prăjeați ușor cele două, adăugați ceapa, după care flambați cu niște brandy, stingeați cu vin și băgați la cuptor, la foc mic și la final adăugați ciupercile și sosul, îngroșat cu puțină făină prăjită în grăsime.

Varianta mea este un fel de poulet au vin blanc, fără smântână în sos.

Friptura există de pe vremea lui Julius Cesar. Făcută faimoasă de Julia Child în anii 60.

Logic că nu arată ca pe net, dar a fost bună.

De consumat cu ceva garnitură lângă. Inclusiv clasica mămăligă românească. :))

Până data viitoare, când distrugem alte rețete de prin alte cărți, spor la bucătărit.

#cookingbookclub #justcookit! pentru că uneori doar să gătești ce îți place, la tine acasă, este mai mult decât suficient.

Intră și tu în gașca #dezastruinbucatarie, pe facebookinstagram sau pinterest.

Citește toate articolele #cookingbookclub aici. Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. Și dacă ești pasionat de #prăjitorturișicafea, apasă aici. Nu uita că să previi este mai ușor decât să tratezi și că nu poți arde rețete cu succes dacă nu știi prim ajutor în bucătărie – citește aici mai mult. Și dacă vrei să afli mai multe despre gătit, uite aici un curs rapid de bucătărit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *