Ep. special [degroază] – cartofi prăjiți în airfryer

De groază și teroare, că trebuie spălat aragazul, imediat după, altfel o să plângi în pumni, ca mine! :))))

Airfryerul este vechea friteuză, reinventată, cu doar o lingură de ulei. 😀 Poate fi un aparat separat sau încorporat în aragaz.

Nu ies răi la gust, dar pentru că nu sunt prăjiți, ci mai degrabă sunt uscați, cartofii trebuie consumați imediat, altfel, groază și teroare episodul doi, o să vă rupeți dinții în ei!! :)))

Ocazie să filozofăm puțin despre cartofi: odinioară cartofii erau de două feluri, albi, făinoși, de piure și găluști cu prune și roșii, pentru restul. Acum nu doar că avem cartofi din Egipt, Franța sau Covasna, dar avem cartofi identificați în funcție de felul de mâncare dorit. Sau după preț. De groază și teroare, că atunci când cumpăr cartofi sau becuri, vreau opțiuni clare și puține, că viața e suficient de complicată și fără să petreci cu orele la raft, identificând produse.

Rețeta de astăzi: doi cartofi, curățați, spălați, tăiați cu cuțitul, pe tocător, aproape identici, amestecați într-un castron cu o lingură de ulei, prăjiți în airfryer vreo 20 de minute la 200 de grade. Ies aproape arși. :))) Consumați cu maio și castraveți acri. Logic. 😀

Bănuiesc că această sculă este potrivită pentru cartofii congelați, pun pe listă, de încercat.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.