Ep. special [dinblender] – suc de struguri sau un fel de must

Este suc de struguri și nu must, pentru că nu l-am făcut cu presa de struguri, ci cu blenderul. Da, știu, o să ridicați din sprâncene și o să vă dați ochii pe spate, că sunt catastrofă mondială și cum adică blender, când toată lumea știe că zdrobești strugurii cu picioarele (serios, am văzut și eu asta în filme, lol), după care îi dai frumos prin presă, să iasă zeama aia bună, care încă nu este vin, ci must.

Doar că aici avem o variantă autohtonă de improvizație, atunci când te-ai hotărât că astăzi bem strugurii, în loc să îi mâncăm. 😀 Apropo, stilul sănătos de viață nu recomandă sucurile de fructe decât rar, asta dacă vă iubiți pancreasul.

Revenind, am avut niște struguri albi și roșii, super parfumați, din cei cu coaja groasă. Boabele din vreo 3 ciorchine le-am spălat și pus în vas și le-am blenduit, după care am scurs sucul prin sită, astfel încât sâmburii și resturile de coji să rămână deoparte. A ieșit un pahar de suc super gros și dulce. Bănuiesc că poate fi îndoit cu niște apă, dar mie mi-a plăcut așa.

O porție de sezon de vitamine și antioxidanți naturali (resveratrol). 🙂

De consumat imediat.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *