Ca de Oktoberfest, astăzi mâncăm șnițel cu sos de ardei, care original s-a numit Zigeunerschitzel – în traducere șnițel țigănesc, și care mai nou poate fi găsit prin meniuri ca Balkanschnitzel sau Paprikaschnitel.
Pe noi ne interesează mai puțin denumirea și mai mult ingredientele, să vedem dacă este comestibil: avem un șnițel clasic, peste care turnăm un sos de ardei grași roșii și niște ciuperci sotate. Evident că am sărit peste ciuperci. Și la garnitură, clasicii cartofi.
Gut, gut. Un dezastru care merge ars ușor și sună bine. 😀
Șnițelul meu a fost din curcan, că asta era la ofertă, în congelator. Tăiat felii subțiri, bătut cu ciocanul, condimentat cu sare și piper și dat prin făină, ou, pesmet și prăjit în baie de ulei.
Sosul l-am făcut dintr-o felie de ceapă albă, un cățel de usturoi, tocate mărunt, călite cu puțin ulei de măsline, peste care am pus un ardei capia roșu, tăiat felii subțiri, jumătate de pahar de suc de roșii homemade, un strop de vin alb și am mai completat cu niște apă, plus un mix de boia dulce și iute. L-am lăsat să scadă la foc mic. Ardeii au rămas ușor crocanți.
În farfurie, un șnițel, peste el sosul de paprika, ciuperci dacă vreți și lângă eu am pus un cartof natur. Dar dacă vreți prăjiți, este ok.
Cu o bere cu gust de bere, dacă mai găsiți așa ceva. :))))
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.