Ep. special [dinfrigider] – sos de fructe

Ce să faci cu fructele rămase prin frigider și care mai au un pic și se strică? Un sos rapid de fructe. 🙂

Niște prune, 1 nectarină, 1 mango, spălate, curățate de sâmburi și părțile stricate, tăiate bucăți și puse pe foc cu zahăr din ochi, cardamon și scorțișoară. Fierte, să scadă zeama, blanduite, mai fierte puțin, puse în borcan și păstrate în frigider.

Pentru cheesecake, clătite sau înghețată.

Combinația e ușor dubioasă. :)) Dar uite cum mâncați fructele pe care altfel le-ați arunca la gunoi. 🙂

PS: zahăr din ochi înseamnă să punem o cantitate mică (o linguriță sau o lingură), să așteptăm să se topească, să gustăm, apoi să mai completăm, după care repetăm procesul până suntem mulțumiți de rezultat.

PS2: acest dezastru se consumă în săptămânile următoare.

PS: no bine, dar chestia asta nu este un fel de dulceață/gem? Este, doar că are conținut redus de zahăr și este mai lichidă, pentru că nu o fierbi prea mult.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *