Chiar nu pricep de ce se cheamă așa, când de fapt ingredientul principal este ghimbirul! :))))
Vă aduceți aminte când am zis că sigur fac un hummus picant, cu rețeta de la Yotam Ottolenghi? No bine, astăzi avem rezultatul. 😛
Pentru hummus, punem într-un vas și blenduim următoarele: 1 cutie de năut fiert de 300g (dacă e mai puțin, recalculați restul de ingrediente), 10g ghimbir ras, 1 lingură de tahini, 1 lingură de ulei de măsline, 1 cățel de usturoi zdrobit, 1 lingură de coajă de lămâie și 3 linguri de zeamă de lămâie (de la 2 lămâi), 2 linguri de apă rece, sare.
Pentru uleiul aromatic, adică usturoiul prăjit cu ardei iute, în 6 linguri de ulei de măsline veți prăji 3 ardei iuți roșii feliați subțire, 3 căței de usturoi feliați la fel, 15g de ghimbir tăiat subțire, un praf de sare și 2 bețe de scorțișoară. La final puneți și niște codițe de coriandru sau pătrunjel verde.
Hummusul îl aranjați artistic pe o farfurie și deasupra turnați uleiul aromatic.
Eu am folosit ardei iute verde și niște capia, că asta a fost la ofertă. Și codițe de pătrunjel verde. 🙂
Nu este rea combinația, deși hummusul meu nu a ieșit foarte picant, că mi-a fost frică să nu pun prea mult ghimbir. :)))
Una peste alta, este un dezastru care merită repetat. 😀
Se consumă cu pâine proaspătă. Sau cu lipie și/sau legume. 🙂
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.