Ep. 272 – tăiței cu ghimbir și ceapă verde

Astăzi avem faimoasa rețetă a lui David Chang, de la Momofuku, care pentru mine este echivalentul a neaoșului pită cu unt sau untură și ceapă verde. Doar că în loc de pită, avem tăiței asiatici și în loc de unt/untură avem niște ulei, îmbunătățit cu sos de soia, oțet și ghimbir. 🙂

Mai întâi sosul: într-un vas amestecați două căni și jumătate de ceapă verde tocată mărunt, cu tot cu cozi, un sfert de cană de ghimbir proaspăt, dat pe răzătoare, un sfert de cană de ulei de struguri sau floarea soarelui, 1 linguriță jumătate de sos de soia, trei sferturi de linguriță de sare (sau mai puțin, depinde de cât de sărat vreți) și trei sferturi de linguriță de oțet (sherry vinegar). Se lasă la frigider 15-20 minute, până la 2 zile, după care poate fi folosit.

La o porție de tăiței asiatici, fierți și scurși (puteți folosi tăițeii din supe ramen instant, pe care îi pregătiți conform instrucțiunilor de pe pungă), merg cam 6 linguri de sos.

Dacă nu vreți așa mult, atunci faceți ca mine, folosiți o ceapă verde, un vârf de deget de ghimbir ras și, din ochi, câte un strop de ulei, oțet și sos de soia.

Zice-se că este unul din felurile de mâncare tradiționale din Chinatown în New York.

David mai adaugă niște legume (bambus, castraveți și conopidă), dar puteți adapta rețeta la ce aveți prin frigider, inclusiv punând niște carne de porc.

Eu am folosit tot legume, niște fasole verde, dar ar mai fi mers niște ghimbir. 🙂

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *