3 kilograme de căpșuni, 1,5 kg zahăr tos, 1 plic de gelfix 1:1, 2 aspirine, jumătate de linguriță de sare de lămâie.
Căpșunile se spală, se curăță de codițe, după care se pun într-o cratiță cu zahărul tos deasupra și se lasă până a doua zi, să se topească zahărul. În ziua următoare se dau într-un clocot, după care se fierb vreo 15 minute, se stinge focul, se pune un prosop deasupra și se mai lasă încă o zi. În ziua numărul trei se fierb din nou vreo 15-20 minute, după care se adaugă un plic de gelfix, 2 aspirine pisate și jumătate de linguriță de sare de lămâie, se amestecă și se stinge focul.
Dulceața se toarnă caldă în borcane spălate și sterilizate.
Ies mai multe borcane. Care s-ar putea să țină pentru iarnă, dacă nu dați iama prin ele. Lol. 😛
Dulceața este dezastru cu clătite…
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.