Ep. 269 – aluatul de pizza de la Gennaro

500g făină de 650, 325ml apă călduță, 1 linguriță de sare, 7g drojdie uscată.

Făina și sarea se amestecă într-un castron, drojdia uscată se hidratează în apa călduță, amestecând cu o linguriță, după care se toarnă tot în castron. Se amestecă bine cu mâna, după care se toarnă pe zona de lucru/masă, presărată cu făină și se frământă vreo cinci minute, până când aluatul este neted și elastic. Se împarte în 4 bile rotunde, care se lasă 1-2 ore la dospit, până își dublează volumul.

Fiecare bilă de aluat se întinde rotund, peste care se pun ingredientele (sos de roșii condimentat, ulei de măsline, mozzarella și busuioc, dacă vreți o margarita sau ce aveți prin casă, de ex. prosciutto, ceapă, ardei copt, usturoi, apio și mozzarella), apoi se transferă în cuptor pe vatră de lemne și se coace 7 minute. În cazul nostru, puneți aluatul în tavă, ingredientele deasupra și coaceți în cuptorul pe gaz, la 220 grade, timp de 7-10 minute sau mai mult, până aluatul este făcut și pizza este aproape arsă. LOL.

Data viitoare promit să o ard mai puțin. :)))

De crescut, a crescut frumos, că am prins o zi cu soare afară. 😀 Dar mai am de lucrat la produsul final, că nu iese rău, dar nici ce trebuie. 🙂

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.