Ep. 268 – salată de fenicul cu măr, nuci și brânză

Astăzi avem o variație de salată Waldorf, cu fenicul în loc de țelină și o vinegretă simplă, pe post de maio.

Așadar spălăm și tăiem felii subțiri o bucată mică de fenicul. Curățăm, spălăm și tăiem felii sau cuburi unul-două mere acrișoare, de ex. Granny Smith. Tocăm și o tulpină de apio. Aranjăm totul artistic pe farfurie și stropim cu o vinegretă, făcută din sare, oțet sau lămâie, sare și piper. Deasupra, ni se recomandă brânză Manchego, însă eu am pus o felie tocată de cașcaval afumat. Și, piesa de rezistență, niște miez de nucă prăjită presărată deasupra.

Este un dezastru rapid, care arată bine și care poate fi consumat ca atare sau pe post de antreu la o masă mai fițoasă.

Rețeta este inspirată de la Georgeanne Brennan.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.