Ep. 143 – Salată Waldorf

Crăciunul acesta este ocazia potrivită pentru a încerca o salată nouă. 🙂

Salata Waldorf a fost creată în 1896 de către Oscar Tschirky, care era șef de sală la Hotelul Waldorf-Astoria din New York.

Varianta originală conținea doar mere, țelină și maioneză. Ulterior au apărut nucile tocate. Și mai recent boabe de struguri.

De regulă salata se servește pe frunze de salată. Eu am folosit mere Granny (din cele verzi acre), țelină, apio și nuci.

Merele și țelina tăiate julien – mai întâi felii subțiri, apoi fiecare felie tăiată în bastonașe subțiri și egale. 🙂 Cu ajutorul unui cuțit bun, procesul este destul de rapid. În cazul cel mai nefericit dați ingredientele pe răzătoarea cea mare și aveți grijă să nu transformați merele în suc. :))))

Într-un castron pui bastonașele de mere și țelină, în proporții aproximativ egale sau după gust, adaugi bucăți de miez de nucă (eventual poți să îl prăjești ușor înainte, fără să îl arzi 😀 ) și câteva felii de apio tocat, pentru decor. Dacă nu îți place țelina, care are un gust destul de puternic, poți folosi numai apio tocat.

Dressingul este din maioneză – eu am făcut un sos din două linguri de maioneză, sucul de la o lămâie, sare, piper. Amestecat și turnat peste salată, amestecat din nou.

Dacă vrei o variantă vegană, înlocuiești maioneza cu varianta din comerț sau doar cu sos de lămâie.

Pe un platou sau în castron aranjezi foi de salată/ iceberg și pui deasupra salata. Se consumă imediat sau în maxim 24 de ore, ținută la frigider.

Arată dezastruos de fancy. Și e chiar bună. :)))

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă încerci rețeta, nu uita să postezi poze pe pagina noastră de facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *