Ep. 266 – unt de arahide făcut acasă

Dacă vrei să îți faci unt de arahide la tine acasă – ca să poți controla ingredientele, tot ce trebuie sunt o pungă de 300g de arahide și un blender. Eu am folosit arahide prăjite, fără sare, le-am turnat în blender și le-am măcinat bine de tot, după care am turnat din ochi maxim o lingură de ulei de floarea soarelui și am continuat să amestec până maglavaisul a devenit pastă. A rezultat fix un borcan (reciclat) de unt de arahide, care se păstrează la frigider mai multe săptămâni. Dacă vrei să fie puțin sărat, atunci adaugi și un praf de sare.

Îl poți folosi pe clătite sau pentru faimosul sandviș PB&J și chiar în sosuri și prăjituri. 🙂

Și dacă vrei să fie crunchy sau crocant, atunci păstrezi niște alune tăiate sau măcinate mai mari și le adaugi la final.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *