O altă traducere ar putea fi “supa cucurigu”. :)) Este o supă consistentă, de pui, în care punem praz și orez sau orz. Dacă nu l-am făcut bere. :))) Și o dregem cu prune uscate. 😛
Am găsit două variante. Prima cu puiul și legumele călite, adăugat niște bacon și un strop de vin alb, acoperite cu apă și la final, puse prazul și prunele uscate. A doua variantă, făcută o supă de pui cu legume și anason, apoi călit prazul și adăugat, plus orez/orz și prune uscate.
Noi facem azi varianta a treia, adaptată. Călim în foarte puțin ulei niște praz, adăugăm carne de pui și câteva felii de morcov și acoperim cu supă de pui și niște apă – vezi rețeta de bază de supă de pui aici. Când carnea și morcovii sunt fierte, punem orez și prune uscate, dacă vă plac. Condimentăm cu sare, piper și un praf de anason și servim cu felii subțiri de praz și pătrunjel tocat.
În funcție de preferințe, o puteți face mai groasă sau mai lungă. Doar să nu vă iasă tocană. :)))
O dată pe an, este un dezastru interesant. 😀
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.