Ep. special [dinfrigider] – paste cu ton, capere și ceapă verde imaginară

Ceapa verde imaginară este acel ingredient care lipsește din frigider. Logic. 😀

Pastele mele cu ton vin în două variante, una caldă și alta rece; prima cu sos de roșii și cea de-a doua cu maio. Varianta de astăzi seamănă cu cea rece, dar încălzită și fără sos. Sună a dezastru? Evident. :))

Fierbem niște paste lungi, scurte, nu contează, al dente. Adică fierte, dar să nu fie praf. Le clătim și le lăsăm la scurs.

Separat, într-o tigaie, turnăm niște ulei și punem în el usturoi tocat, ceapă verde tocată, doar partea albă, o bucată de apio, fulgi de ardei sau ardei iute tocat, o bucățică de anșoa, capere, sare, piper. Mai completăm cu puțină apă de la paste sau de la chiuvetă, apoi adăugăm tonul din conservă și, dacă avem, o mână de verdețuri, pătrunjel și mărar tocat.

La final, adăugăm pastele și amestecăm bine. Decorăm cu ceapa verde tocată, partea verde.

La mine ceapa a fost imaginară și verdețurile sunt pe raft la magazin. Dar a ieșit o mâncare rapidă, cu carbs și proteine.

Vedeți să gustați înainte să puneți sare, că anșoa este ocnă de sare.

Rețeta este de la NYT Cooking.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *