Ceapa verde imaginară este acel ingredient care lipsește din frigider. Logic. 😀
Pastele mele cu ton vin în două variante, una caldă și alta rece; prima cu sos de roșii și cea de-a doua cu maio. Varianta de astăzi seamănă cu cea rece, dar încălzită și fără sos. Sună a dezastru? Evident. :))
Fierbem niște paste lungi, scurte, nu contează, al dente. Adică fierte, dar să nu fie praf. Le clătim și le lăsăm la scurs.
Separat, într-o tigaie, turnăm niște ulei și punem în el usturoi tocat, ceapă verde tocată, doar partea albă, o bucată de apio, fulgi de ardei sau ardei iute tocat, o bucățică de anșoa, capere, sare, piper. Mai completăm cu puțină apă de la paste sau de la chiuvetă, apoi adăugăm tonul din conservă și, dacă avem, o mână de verdețuri, pătrunjel și mărar tocat.
La final, adăugăm pastele și amestecăm bine. Decorăm cu ceapa verde tocată, partea verde.
La mine ceapa a fost imaginară și verdețurile sunt pe raft la magazin. Dar a ieșit o mâncare rapidă, cu carbs și proteine.
Vedeți să gustați înainte să puneți sare, că anșoa este ocnă de sare.
Rețeta este de la NYT Cooking.
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.