Ep. 256 – prăjitură cu cioco și gem de fructe de pădure

“Chef, și cum se cheamă prăjitura?

Prăjitură.”

Din categoria ce ne-a mai făcut Chef bun acasă, astăzi avem un desert cu cioco, tocmai bun pentru dragostea băștinașă, care trece prin stomac. 😛 Și care are un nume improvizat, dar asta să fie problema…

Blat: 4 ouă, 5 linguri de zahăr, un praf de sare, 3 linguri de ulei, 3 linguri de făină, 2 linguri de cacao, 1 praf de copt stins în puțină zeamă de lămâie. Practic este un pandișpan cu cacao, unde ingredientele se amestecă cu mixerul, pe rând, rezultând un aluat care curge. Opțional puteți adăuga și 50g de ciocolată tăiată cuburi. Se coace în tavă unsă cu grăsime și tapetată cu făină sau pe hârtie de copt, la foc moderat, vreo jumătate de oră sau până scobitoarea iese curată.

Crema: 100g ciocolată de 50-70% și 100g frișcă lichidă. Cremă ganache, se amestecă ușor pe foc mic, până se topește ciocolata și se transformă într-o cremă densă, apoi se toarnă pe blat.

Gem de fructe de pădure: jumătate de pungă de fructe de pădure mix, congelate și vreo 2 linguri de zahăr și sucul de la o lămâie, se fierb pe foc mic până se transformă în gem. Se toarnă rece peste crema de ciocolată.

La frigider, se consumă a doua zi cu o cafea neagră și fierbinte lângă. Sau fără, chiar nu contează. 🙂

Partea cea mai bună este că nu se vede dacă ardeți blatul. LOL. :))))

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *