Ep. special: supă cremă de țelină

No bine, am mai învățat ceva anul acesta! Supa cremă de țelină, care se poate face și fără lapte sau smântână, are gust interesant și arată bine. 🙂

Pentru două porții eu am folosit o ceapă albă mică, un cartof alb, un fir de apio, două felii de țelină, un deget de praz verde, sare, vegeta, piper și nucșoară.

Legumele curățate, spălate și tăiate bucăți mici, călite cu puțin ulei și apoi adăugate 2-3 căni de apă rece și condimentele. Ca să vă faceți o idee, într-o oală mică, cam jumătate au fost legumele.

Supa a fiert la foc mic până când legumele sunt moi, apoi, după ce s-a răcit puțin, am blenduit-o. Dacă la final vi se pare că este prea groasă, mai completați cu puțină apă. La final gustați și mai condimentați, dacă mai trebuie.

În rețeta de pe Paprika se sugera un adaos de bacon prăjit și alune și, bineînțeles, smântână în supa cremă. Dar se poate și fără, așa vegan.

Rețeta perfectă pentru atunci când ți-a rămas țelină și nu știi ce să faci cu ea. 😀

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *