Cherries Jubilee este o rețetă a unui desert cu cireșe flambate, atribuit lui Escoffier, care ar fi pregătit-o pentru jubileul Reginei Victoria din 1897. Și pentru că anul acesta încoronăm un nou rege britanic și oricum merităm și noi un desert regal, în această zi frumoasă de marți care a picat fix de Valentine’s, dăm foc cireșelor. 😀 😛
Într-o tigaie, punem vreo două linguri de zahăr la caramelizat, cu niște scorțișoară și cuișoare, pe care îl vom stinge cu sucul de la o portocală. Adăugăm cireșele congelate și le lăsăm să fiarbă câteva minute. Stropim cu două linguri de coniac amestecat cu triplu sec sau cu lichior de portocale și flambăm.
Sosul de cireșe îl turnăm peste o felie de blat de tort alb și o lingură de înghețată de vanilie.
Opera lui Chef. Dezastruos de bun!!!
PS: Nu vă suiți la volan, după ce ați consumat. 🙂
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.