Ep. 254 – galette cu zucchini, porumb și roșii uscate

Astăzi avem un dezastru super interesant, o tartă rustică plină de legume și îmbunătățită cu brânză. Și ceva ce nu aș fi mâncat nici plătită cu vreo câțiva ani în urmă. :))))

Galette este o tartă care se coace în tavă de cuptor în loc de cea rotundă aluatul fiind adus pe margini peste umplutură. Dar voi folosiți ce aveți prin casă. 🙂

Aluatul este aluatul clasic de tartă, în care am adăugat niște făină integrală și niște telemea. În rețeta originală se folosea Gruyere și parmezan, dar cred că merge și cu orice fel de cașcaval.

Aluatul: 125g făină (din care 50g făină integrală și restul albă), 63g unt sau margarină, 3 linguri de apă rece și 60g telemea rasă, un praf de sare. Amestecate bine, lăsat la rece vreo jumătate de oră, după care întindeți o foaie subțire, pătrată sau rotundă. Eu am preferat pătrat și a ieșit cam cât tava de aragaz.

Umplutura: un zucchini mediu, spălat și curățat de coajă, tăiat felii subțiri mi-a acoperit toată tava; câteva roșii uscate, tocate și amestecate cu niște porumb decongelat sau din conservă, aranjate deasupra. Condimentat cu cimbru și busuioc (puteți pune și felii de usturoi). O felie de cașcaval afumat tocată presărată la final.

La cuptor, foc mediu, vreo 40 minute – o oră. Dar verificați din când în când, să nu se ardă.

Cald sau rece se taie felii. Merge cu o salată. Gustul de roșii uscate și cimbru, cu blatul subțire și crocant este o combinație perfectă.

Rețeta este inspirată de la Marta Stewart, de pe site. Ea folosește roșii coapte și un sos de brânză, dar eu sunt mulțumită cu varianta mea.

Dacă nu vreți aluat de tartă, puteți folosi foietaj din comerț, de abia se face mai repede.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.