Este o prăjitură rapidă, în care vei folosi vișine de la borcan, puse la păstrat din primăvară sau vișine decongelate sau din compot. La alegere. 🙂
Blatul este un pandișpan făcut din 4-8 ouă, în funcție de tavă, după principiul la 1 ou, 1 lingură de zahăr, 1 lingură de făină și 1 lingură de ulei, un vârf de sare, un praf de copt. Amesteci ouăle întregi cu zahărul tos, până se topește, apoi adaugi ulei, sare, praful de copt stins în puțină zeamă de lămâie sau oțet și făina. Într-o tavă unsă cu grăsime și tapetată cu făină sau cu hârtie de copt, torni cam două treimi din aluat, apoi în ce rămâne pui o lingură-două de cacao, amesteci bine și torni deasupra în tavă, cu model sau fără.
Adaugi vișinele, scurse bine de zeamă și niște miez de nucă tăiat.
Se coace în cuptor preîncălzit, la foc potrivit, în funcție de tavă, 30-45 de minute. Când e coaptă, scobitoarea iese curată.
Se taie bucăți pătrate când se răcește.
Excelentă la cafea. 🙂
Opera mamei, deși zice că a ieșit așa și așa. Dezastru, clar. :)))
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.