No bine, să ne înțelegem, nu cartofii sunt importanți aici. Nu contează dacă îi faceți în tavă, la cuptor, precum Chef sau prăjiți în ceaun. Dacă îi fierbeți în coajă sau îi coaceți în cuptor. Important este să aveți un mujdei clasic, făcut în casă. 😀
Cartofii: în cazul de față, curățați, spălați, tăiați cuburi și puși în tavă la cuptor, cu niște condimente (sare, piper, cimbru sau ce vă place) și stropiți cu puțin ulei. Carnivorii s-ar putea să pună și niște carne de pui pe lângă, de gust. :)))
Mujdeiul de usturoi: astăzi avem varianta clasică a familieidezastru. O căpățână de usturoi se curăță, după care usturoiul se pisează și se trasferă într-o cană. Se pune un praf de sare și se toarnă câte puțin ulei de floarea soarelui, amestecându-se bine, până se trasformă în mujdei. La final se adaugă puțină apă, să iasă un mujdei gros.
Cartofi + mujdei = BIG LOVE!!! Merg să mai fac o porție! 😀
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.