Ep. 251 – șnițel pane de curcan

Astăzi avem rețeta preferată a tuturor copiilor din lume, eu inclusiv. 😀 Șnițel de curcan, făcut pane. 🙂 O idee bună pentru atunci când rămâi fără pesmet. :)))

Mai întâi de toate cumperi sau scoți din congelator niște piept de curcan pe care va trebui să îl feliezi, cu un cuțit bun și ascuțit, în fileuri cât mai subțiri. Bineînțeles că poți cumpăra fileuri gata tăiate, dar unde mai este plăcerea de a tranșa curcanul? 😀

Fileurile le sărezi și piperezi cu atenție, grijă și determinare și fără să exagerezi prea mult. 😛

În două farfurii pregătești făină, pe prima și un ou bătut, pe a doua. Și în tigaie pui ulei la încins.

Dai fiecare fileu de curcan prin făină și ou, după care îl pui în tigaie la prăjit, după câteva minute întorci pe cealaltă parte, să se prăjească uniform. Scoți pe șervet de bucătărie de hârtie, să absoarbă excesul de ulei.

Șnițelele se prăjesc în baie de ulei și ai grijă să nu le arzi. 🙂

Servești cu mâna, direct din castron. :)) Sau cu furculița, pe lângă o salată, cartofi (logic!) și ceva legume de sezon.

Și ce rămâne extra, este pentru următorul drum la Viena. :))))

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.