Ep. special [polonez] – supă de castraveți acri

Varianta originală poloneză, care se numește Ogorkowa, este o supă cremă, cu baza obișnuită din rădăcinoase și cartofi, în care se adaugă castraveți acri în oțet, se blanduiește, se pune smântâna de gătit și se condimentează cu mărar.

Varianta adaptată de mine este o supă obișnuită de legume, cu adaos de castraveți acri. Dezastru! 😀

Pentru fix 2 porții, am curățat, spălat și tăiat cuburi mici o ceapă, un morcov, un păstârnac și un fir de apio, după care le-am călit cu puțin ulei; am condimentat cu piper și jumătate de cub de vegeta. Am completat cu apă și am lăsat să fiarbă la foc mic. Când legumele sunt aproape făcute am adăugat un castravete acru tocat și o lingură de tăiței subțiri. La final, un praf de leuștean și niște pătrunjel proaspăt tocat.

Am folosit castraveți acriți în saramură, că asta trebuia să termin din frigider. Motiv pentru care atenție la cantitatea de sare/ vegeta, că riscați să iasă supa sărată.

A ieșit o zeamă gustoasă. Castraveții trebuie puși chiar către final – sau trebuie să fie cât mai acri – că altfel se pierde gustul.

Perfect pentru atunci când vrei să experimentezi prin bucătărie. 🙂

Rețeta este adaptată din cartea “From a Polish Country House Kitchen”, de Anne Applebaum și Danielle Crittenden.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *