Ep. 247 – piept de rață cu sos de portocale

4 piepți de rață, spălați, uscați, dați cu un praf de sare grunjoasă și lăsați 30 de minute să stea, să scoată apa din ei. Uscați din nou, crestați cu un cuțit pe partea cu grăsime, după care se pun cu această parte în tigaie și se prăjesc într-o lingură de ulei încins 6 minute, se întorc, se mai lasă încă 3 minute, după care se scot la răcit. Carnea trebuie să fie roz, nu talpă. 😀

Se scurge grăsimea, în ce rămâne se rumenește o linguriță de făină și se stinge cu 1 cană mare (aprox. 500g) cu sucul de la o portocală și supă de legume sau supă de rață, peste care se adaugă 2 linguri de gem de portocale. Se lasă vreo 10 minute la fiert, până scade puțin, la final punem un cub de unt, coaja de la portocală și un strop de Cointreau, dacă avem.

Carnea răcită se feliază, după care se servește pe un platou, cu felii de portocale deasupra și garnitură de morcovi sote. Plus cartofi în tavă, că este un dezastru gătit în Transilvania. :))

Opera lui Chef, of course. 🙂

Perfect pentru niște sărbători de sezon savuroase. În ziua fără sarmale, lol. :))))

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.