Cookingbookclub 24 | rețetele lui Paul Hollywood

No bine, mi-am făcut mai multe liste cu rețete și în final au rămas două, din care am făcut una. Tipic dezastru! :))

Pâine cu ceapă, măsline și coriandru

Sincer, nu știu ce am făcut, dar pâinea a ieșit ca niciodată, pufoasă, cu coaja moale și coaptă. :))))) Poate am învățat în sfârșit să frământ aluatul, chestie pe care o fac după ureche. 😀 Poate am respectat instrucțiunile din rețetă, ceea ce fac destul de rar. 😛 Habar n-am. O să mai încerc o dată și o să mă lămuresc. :))))

Am făcut jumătate de cantitate, din 250g făină (din care 50g integrală), 5g sare, 5g drojdie, 1 lingură ulei de măsline (încă una, pentru frământat), 150ml apă rece, coriandru praf, în loc de frunze, chimen praf, în loc de semințe, jumătate de ceapă verde tocată, o mână de măsline negre tocate, și în loc de semințe de susan și chimen, am pus mix de semințe.

Făina, apa, sarea, drojdia și uleiul se amestecă, apoi se frământă pe masa unsă cu puțin ulei, vreo 10 minute, până aluatul devine elastic și neted. Se lasă 1-3 ore la crescut, timp în care își dublează volumul. Se amestecă cu măsline și ceapă, tocate mărunt, apoi se lasă iar jumătate de oră să stea. Se dă formă de franzelă, se unge cu puțină apă caldă și se presară cu semințe (am pus gălbenuș în loc de apă, ceea ce i-a dat o culoare de revistă 😀 ) și se lasă la crescut, acoperit, încă o oră – n-am cronometrat, dar nu cred că a fost mai puțin. La cuptor, se coace la 220 grade/ foc mediu, în cuptor preîncălzit, jumătate de oră. Sau cât durează până sună tare coaja.

Data viitoare pun condimentele de la început și toc mai mărunt măslinele și ceapa. Și înțep aluatul, ca să rămână coaja întreagă. Oricum, se poate mânca și goală. :)))

Zilele următoare voi încerca și cealaltă rețetă de la Paul Hollywood, că poate din greșeală o nimeresc și pe ea. 😀

Aceasta a fost ultima sugestie pe acest an la Cookingbookclubul Dezastru în bucătărie. Personal, am învățat destul de mult din rețetele încercate și tot procesul a fost de cele mai multe ori distractiv. Am deja o listă de rețete pe care le voi mai încerca și multe pe care nu am apucat să le fac, să vedem dacă recuperez anul viitor. 🙂

Până luna viitoare, spor la distrus rețete și fie ca inspirația să vă lovească exact când vă întrebați “Eu ce gătesc azi?”. 😛

#cookingbookclub #letsgetgreen! pentru că anul acesta bucătăria noastră devine verde.

Intră și tu în gașca #dezastruinbucatarie, pe facebookinstagram sau pinterest.

Citește toate articolele #cookingbookclub aici. Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. Și dacă ești pasionat de #prăjitorturișicafea, apasă aici. Nu uita că să previi este mai ușor decât să tratezi și că nu poți arde rețete cu succes dacă nu știi prim ajutor în bucătărie – citește aici mai mult.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.