Special din meniul nostru din Transilvania azi avem, ce altceva, cartofi. Copți. 😀
Bănuiesc că știți că în Țara Cartofilor – devenită a lui Rapiță și a lui Betoane – principala masă a băștinașilor sunt cartofii. Cu pâine. Și cu diverse alte chestii. 🙂
Adevărul este că una din principalele surse de carbohidrați poate fi consumată în diverse feluri și forme, astfel încât să nu te plictisești niciodată de cartofi. :)))
Cum se fac cartofii copți? Mai întâi alegem cartofi de mărimi similare și care să nu fie stricați. Îi spălăm bine de tot cu apă rece. Îi lăsăm să se zvânte. Îi băgăm în cuptor pe o tavă, la foc mediu. Din când în când îi mai întoarcem. După vreo oră îi încercăm cu o furculiță. De preferat înainte să se carbonizeze de tot. :)))
Îi servim fierbinți, cu unt și sare lângă. Asta e varianta vegetariană. Veganii să se abțină de la unt. Lol.
Este unul mare la porție, ca să nu vă plângeți a doua zi că aveți posteriorul prea mare. :))))
Și dacă vi s-a făcut zeama de varză, băgați și o cană de moare de varză lângă cartoful copt. 😀
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.