Ep. 241 – sos de mere

Dacă nu vrei să irosești merele, le faci compot, gem sau sos de mere. Sau plăcintă cu mere. :)))

Am avut niște mere Gala, foarte bune, cumpărate de la Lidl, pe care dacă le-aș mai fi ținut mult, începeau să se strice. Așa că le-am spălat, le-am curățat de coajă și le-am transformat în sos de mere. Care poate fi mâncat ca atare sau poate fi folosit în brownies. Și asta este o idee mult mai bună ca plăcinta sau tarta cu mere. :)))))

Merele tăiate bucăți se pun într-o oală sau cratiță, pe foc mic cu vreo câteva linguri de zahăr. Se amestecă și se călesc încet, până devin moi și pot fi blanduite. La final, adăugați un praf de scorțișoară.

Super rapid, cu fructe de sezon. Se consumă cu lingurița. Aia mare. :))))

Dacă dai merele pe răzătoarea mare și le călești până se evaporă sucul, ai umplutura clasică de plăcintă cu mere. Care, rece, poate fi congelată pentru câteva săptămâni.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *