Ep. special [italian] – mini tarte cu roșii și măsline

Acest episod face parte din categoria experimentelor marca dezastruînbucătărie relativ reușite. 😀

În varianta originală sunt mini tarte făcute din foietaj cu pastă de măsline, niște roșii cherry și cașcaval Fontina, decorate cu o frunză de busuioc. Vă invit să încercați și varianta aceasta, sigur este deosebită. 🙂

În varianta mea, cu ce există prin casă/frigider și niște mofturi de prințesă roz, tartele au măsline negre, cașcaval afumat și roșii. Plus un praf de busuioc.

Cum facem: cumpărăm un aluat foietaj, că nu avem timp de făcut așa ceva de la zero. Din el tăiem cercuri cu o formă sau cu un pahar. Mai medii sau mai mici, în funcție de cât de mult vreți să impresionați audiența. :)))

Cercurile le punem într-o tavă, pe hârtie de copt și acoperite cu hârtie de copt și le coacem la foc potrivit vreo 10 minute. Trebuie să fie aproape coapte, dar nu de tot.

Scoatem tava din cuptor și pe fiecare cerc punem măsline negre tăiate mărunt, niște cașcaval afumat ras sau tăiat și o felie de roșie. Coacem din nou, încă 5 minute, până cașcavalul se topește și se rumenește ușor, iar foietajul nu este ars complet. :))))))

Se consumă călduțe sau reci, că fierbinți o să vă ardeți limba. 😀

PS: Mărimea potrivită înseamnă una-două mușcături. 🙂

De la Giada de Laurentiis citire. 🙂

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *