Ep. special [turcesc] – pilaf cu bulgur

Pe meleagurile noastre pilaful se face cu orez cu bob rotund – și uneori carne – și este alb și cam lipicios. Acum na, depinde cât de dezastru a fost bucătarul și cât de tare a distrus orezul. :)))

Turcii fac o variantă cu bulgur și roșii care se cheamă domatesli bulgur pilavı. Dacă ați mâncat din mall, știți că puteți alege între cartofi prăjiți sau bulgur, care are o culoare roșiatică. De la sosul de roșii, exact. 😀

Este un fel de mâncare super rapid, hrănitor și pe care să-l combinați, după caz, cu carne sau salată.

Într-o tigaie sau cratiță puneți la călit cu puțin ulei de măsline niște ceapă albă sau verde și ardei gras roșu, ambele tocate mărunt. După câteva minute adăugați o mână de roșii tocate și o lingură de paste de tomate, plus sare, piper și puțin chimen. Dacă vreți iute, mai puneți niște pudră de ardei iute. Lăsați puțin să se pătrundă bine toate legumele, după care acoperiți cu apă și adăugați bulgur. Rația pentru bulgur este de 1:2, la o porție bulgur, două de apă; și cică fierbe în fix 7 minute, timp în care se evaporă apa și rămâne doar bulgurul.

Eu am preferat să fierb bulgurul separat, să fac sosul și la final să adaug bulgurul scurs de apă.

Data viitoare poate va semăna cu pozele de pe net. :))))

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *