No bine, v-am zis că anul acesta totul este puțin varză murată? 😀
Supă cu varză murată sau varză acră, spuneți-i cum vreți, important este să fie neamțească. 🙂 Nu trebuie foarte multă și iese o zeamă consistentă, mai mult tocană. :)))
Am modificat rețeta, jajaja, că, în varianta găsită pe internet, era o varză cu cârnați, cu ceva zeamă și smântână.
O ceapă tocată, un morcov și un păstârnac, date pe răzătoarea mare. Toate puse într-o oală cu puțin ulei și călite. Acoperite cu apă rece, să iasă de o ciorbă. După vreo câteva clocote, punem și un cârnat afumat, tăiat felii și condimentăm cu boia de ardei dulce, sare și piper. La final, când rădăcinoasele sunt fierte, adăugăm varză acră nemțească, gata tocată, din conservă, vreo două linguri, după ochi. Servim cu mărar tocat.
Am sărit peste speck și usturoi, plus smântână, că nu mi s-au părut necesare.
Ies vreo 3 porții. Tocmai bune de Oktoberfestul gătit acasă, în Brașov. 😀
Rețeta este inspirată de pe Germanfoods.
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.