Ep. 232 – sandvișul cu salată de ton al Juliei Child

Să vă povestesc mai întâi cum funcționează subliminalul: mi-am salvat o poză la un moment dat cu sandvișul cu ton al celebrei Julia Child, care are o felie de roșie verde deasupra. La multe luni distanță, după ce am uitat de poză și rețetă, am ajuns în piață, am găsit roșii verzi și mi-am cumpărat două, în pofida prețului piperat, pentru că… pentru că sigur urma să fac ceva cu ele. Ceva-ul identificat, după search prin telefon, a fost sandvișul cu ton. 🙂

Ce să vă zic dezastrelor, este un sandviș bun de îți lingi degetele și mai vrei o porție! 😀

Pentru două sandvișuri, cumpărăm două chifle. Eu mi-am luat un soi de ciabatta cu semințe, mai lunguiețe, dar merge orice, chiar și pâine. Le folosim proaspete sau prăjite ușor, după ce le-am tăiat în două.

Pentru salată, amestecăm o conservă de ton scursă de zeamă cu 2 linguri de maioneză Hellmann’s (auzi Chef că Julia era și ea fan 😀 ), niște capere, o tupină tocată de apio și un fir de ceapă verde sau ceapă albă, plus 2-3 castraveciori murați tocați. Condimentăm cu sare și piper și un strop de zeamă de lămâie, după gust.

Pe fiecare chiflă, unsă sau nu cu maio, punem o frunză de salată (sau salată icerberg tocată), vreo două linguri de salată de ton. Deasupra decorăm cu o rondea de ceapă (puteți sări peste) și una-două felii de roșii verzi.

Arată fabulos! Și merge inclusiv de prânz. 🙂 Plus sper că ați observat că se asortează cu bucătăria verde – subliminal, da?! :)))))

Rețeta este de pe NYT Cooking.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *