Mama, care are colecția ei de rețete Practic, a testat o rețetă vegană cu legume și fructe și rezultatul n-a ieșit deloc dezastru. 🙂
Este un fel de tocană sau ghiveci, în care pui și niște prune. Dacă nu ai prune, mama zice că ar merge cu mere sau gutui. Sau pune ce vrei tu, dacă ai chef de experimentat în bucătărie. :))
Cureți 2-3 morcovi, pătrunjel sau păstârnac, o ceapă, o gulie și frunzele ei, le tai felii și/sau rondele și le călești cu puțină apă, după care adaugi un pahar de apă și le lași să fiarbă la foc mic. Când sunt pe jumătate fierte, adaugi niște cartofi tăiați cuburi mari și prunele tăiate în patru și fără sâmburi, plus sare, piper, dafin, o roșie tocată mărunt și un pahar de vin și dai la cuptor. La final decorezi cu pătrunjel verde tocat.
Te ajută dacă ai o cratiță sau o tigaie care poate fi băgată și în cuptor. Dacă nu ai cuptor, e ok și pe aragaz, doar să faci totul la foc mic.
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună.
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.