Mâncarea de mazăre la noi se face cu tacâmuri de pui: coșul pieptului sau spatele, aripioare, gâturi etc. Fie cumpărați un pui întreg și îl tranșați, fie cumpărați tacâmurile separat.
Într-o cratiță puneți niște ceapă tocată la călit cu puțin ulei, după care adăugați tacâmurile spălate, sare, piper și apă cât să acopere, puneți capacul și lăsați la înăbușit. Când carnea e aproape făcută turnați mazărea. Din conservă sau congelator; dacă folosiți proaspătă puneți la fiert mai repede, că are nevoie de mai mult timp. Mai completați cu apă. La final puneți bulion sau pastă de tomate. Sau amestecați într-o farfurioară puțină făină/amidon cu bulion și apă și turnați în sos, ca să îl îngroașe. Aruncați și o mână de mărar tocat.
Poftă bună.
—
Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂
Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂
Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.