Ep. 223 – meatloaf sau drob de carne

Astăzi avem o rețetă americană de recesiune. 😀 Meatloaf sau drob de carne, care aduce a piftele băștinașe, doar că în loc să le prăjești, le faci la cuptor sub formă de drob sau ruladă. 😛

Bineînțeles că mai toate popoarele de pe glob, mâncătoare de carne, au o variantă sau alta, cu tot felul de condimente locale, adaptate preferințelor și cutumelor culturale.

Meatloaful american este făcut de regulă din carne de vită sau vită/porc, amestecată cu ouă și pesmet (uite o utilizare foarte bună a resturilor de pâine), condimentată cu ceapă, usturoi, sare, piper și ierburi, și niște ketchup deasupra și coaptă în tavă de chec vreo oră la cuptor.

Noi acasă punem în umplutura de carne orez în loc de pesmet și călim ceapa. La piftele părinții mei tocau la final și niște miez de pâine muiat în apă, ocazie cu care se ștergea mașina de resturile de carne.

În cazul de față, avem 500g de carne tocată de pui, de la magazin, amestecată cu o ceapă roșie, tocată mărunt, doi căței de usturoi tocați, o tulpină de apio și un morcov, tocate și ele și condimentată cu sare, piper și cimbru, plus un ou. Amestecul de carne intră într-o tavă de chec. Dat la cuptor, foc potrivit, aprox. 1 oră. Încercați să nu ardeți. 😀

La final am turnat ketchup deasupra și am mai lăsat câteva minute să prindă o culoare frumoasă.

Se mănâncă caldă sau rece, tăiată felii. Cu garnitură – cartofi sau piure, logic :))) și salată.

Dacă vreți varianta suedeză, puneți și o lingură de gem de merișoare lângă. 😀

Partea absolut interesantă este că multe popoare au drobul de carne cu ouă fierte în mijloc, fix ca al nostru de miel. 🙂 Și am mai găsit o variantă filipineză de încercat, cu ananas, ce dezastruuuuuu. :))))

Drobul a ieșit bun, dar i-ar mai fi trebuit un pic de sare (eu gătesc nesărat de regulă). Și cred că data viitoare călesc totuși legumele, chiar dacă asta va însemna puțin mai multă grăsime. 🙂

Ies vreo 4 porții.

Vezi aici toate dezastrele din bucătărie. 🙂 Dacă ai încercat să distrugi rețeta la tine în bucătărie și ai reușit, am vrea să auzim și noi, lasă-ne un comentariu mai jos; la fel, scrie-ne dacă ai întrebări sau nelămuriri. 🙂

Nu uita că avem și un #cookingbookclub #dezastruînbucătărie, unde experimentăm rețete noi din cărți de gătit în fiecare lună. 🙂

Intră în comunitatea dezastrelor din bucătărie pe pagina noastră de facebook sau urmărește-ne pe instagram sau pinterest.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *